Over MuziekmakerijBvH


Berend van Halsema studeerde blokfluit en hobo aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. 
Hij was als docent blokfluit verbonden aan diverse conservatoria en is vanaf 1980  docent blokfluit,hobo en ensemblespel aan wat vroeger de Muziekschool Zaanstreek was en momenteel FluXus,centrum voor de kunsten, Zaanstad is. Daar werkt hij als netwerkdocent blokfluit,hobo en ensemblespel bij de afdeling muziek en als docent muziek bij de afdeling onderwijs.
Voor de afdeling onderwijs van FluXus komt hij  op vele Zaanse basisscholen om daar muziekonderwijs in de klas te verzorgen,te promoten en leerkrachten daarin te ondersteunen.
Ook in het kader van de Brede School werkt Berend van Halsema na schooltijd op veel Zaanse scholen met groepen kinderen om deze de eerste stappen op de blokfluit aan te leren. 
Daarnaast is Berend van Halsema werkzaam als free-lance musicus. 
Als (barok)hoboïst en als blokfluitist verleent hij regelmatig zijn medewerking aan met name uitvoeringen van Bach cantates. Ook dirigeert Berend van Halsema als inval dirigent, amateur symfonie orkesten zoals het Zaans Symfonie Orkest en kamerorkest En Suite in Amsterdam Noord.   

Berend van Halsema is op vele fronten actief.
Of het nu op de muziekschool is met een blokfluit- of hoboleerling, op een school met een klas een lied zingen of met schoolinstrumenten een ritme uitvoeren, een orkest dirigeren, zelf spelen op een concert in wat voor verband dan ook, het zelf muziek maken en het samen muziek maken is altijd het uitgangspunt. 
Vandaar de naam MuziekmakerijBvH.


Kijk ook op de website van FluXus, Centrum voor de Kunsten, Zaanstad