Samenspel

Samenspelen in ensembleverband is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot een volwaardig muzikant. Hoewel leerlingen vaak individueel les hebben, stelt Berend van Halsema regelmatig in het schooljaar groepjes samen om het samenspelen te oefenen en op te treden (decemberconcerten, concours, open podia, voorspeelavonden, etc.).

Ook heeft Berend van Halsema al sinds jaar en dag een blokfluitensemble en een gemengd ensemble, “Ad Libitum” genaamd, onder zijn hoede. Deze ensembles repeteren wekelijks een uur en treden op bij activiteiten van de muziekschool en daarbuiten. Zo speelde het blokfluitensemble in een verzorgingshuis bij een 4 mei herdenking en bij de opening van de gerestaureerde Bonifatius kerk in Zaandam. Ook Ad Libitum treedde op in onder meer een verzorgingshuis.

 

Ensemble “Ad Libitum” aan het werk.
Blokfluitensemble in de Verkadezaal van de muziekschool
Gemengd ensemble Ad Libitum speelt veelal arrangementen speciaal voor de bezetting door Berend van Halsema vervaardigd .
Samenspelen is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over samenspelen bij Berend van Halsema klik op volgende link: Samenspelen Berend van Halsema Muziekschool FluXus.

Aanmelden voor een ensemble kan via bovenstaande link of neem contact op via de contactpagina van deze website.

Luister naar Browning Fantasy à 5 van Clement Woodcock door blokfluitensemble van de muziekschool o.l.v. Berend van Halsema.

Luister naar “Singing in the rain” in een arrangement voor blokfluitensemble gespeeld door blokfluitensemble o.l.v. Berend van Halsema.