Dirigent

Naast ensembles op de muziekschool wordt Berend van Halsema ook door amateur symfonie orkesten gevraagd om met hen te werken. Hij leidde in het verleden regelmatig groepsrepetities (meestal de blazers) bij Kamerorkest “En Suite” in Amsterdam Noord. Toen dit orkest plotseling zonder dirigent kwam te zitten werd hij gevraagd het hele orkest te leiden. Dit deed hij een jaar lang met verschillende programma’s.

Ook werd Berend van Halsema gevraagd bestuurslid te worden van het Zaans Symfonie Orkest. Zo kon hij als intermediair dienen tussen FluXus en het ZSO. Er kwamen  najaarsconcerten tot stand met jonge talenten van de muziekschool van FluXus. Het najaarsconcert van 2017 stond onder leiding van Berend van Halsema omdat de vaste dirigent ziek werd. En ook het voorjaarsconcert van 2018 zal onder zijn leiding staan omdat aan de samenwerking met de vaste dirigent van het ZSO een einde is gekomen.

Al heeft Berend van Halsema geen directie opleiding genoten, zijn jarenlange ervaring in het werken met amateur musici maakt hem tot een goede coach. Bovendien is hij een enthousiast ambassadeur van het samen muziek maken. In de vele professionele symfonie orkesten waarin hij als hoboïst speelde, keek hij de kunst van het dirigeren bij vele bekende dirigenten af.

 

Repetitie met Zaans Symfonie Orkest in de Doopsgezinde Vermaning in Koog aan de Zaan
Linkerduim omhoog: gaat goed!

 

 

 

 

 

 

 

 

Concert kamerorkest En Suite 8 december 2017 Muziekschool Noord Amsterdam Schubert Symfonie nr. 3